2021-06-26 08:15:56• hírek • Bede Emőke

Három személyautót is megrongáltak Szatmárnémetiben a vihar által letört ágak

Fotó: DSU
Fotó: DSU

A belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztálya (DSU) közölte, hogy péntek reggel 7 órától szombat reggel 7 óráig országszerte 22 megye 51 településén volt szükség a tűzoltók közbelépésére a vihar okozta problémák miatt.

A tájékoztatás szerint Fehér, Arges, Arad, Bákó, Bihar, Braila, Buzau, Kolozs, Krassó-Szörény, Konstanca, Kovászna, Gorj, Hunyad, Ilfov, Ialomita, Máramaros, Maros, Szatmár, Suceava, Temes, Teleorman és Valcea megyékben okozott károkat. A víz egy házat, 16 udvart és 2 pincét öntött el, a viharos erejű szél pedig az úttestre döntött 226 fát és 6 villanyoszlopot. Károk 10 személyautóban, 2 házban és egy, a Román Lottótársasághoz tartozó kioszkban keletkeztek, továbbá a tűzoltókat 15 épület tetőszerkezetének biztosításához és két, villámcsapás okozta tűzesethez is riasztották. A vihar miatt 15 országútszakaszon és 35 megyei úton állt le teljesen vagy részletegesen a forgalom, ugyanakkor több vasútvonalon is álltak a járatok, mert fák borultak a sínekre.


A DSU tájékoztatása szerint a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség beavatkozására Szatmárnémetiben, Avasfelsőfaluban és Majtényban is szükség volt. Szatmáron 6 fát is kicsavart a szél, a megrongálódott autók száma a jelenlegi információk alapján 3. Avasfelsőfaluban egy udvart öntött el a víz, Majtény területén pedig az úttestre dőlt egy fa. Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: